Lichen sclerosus is een vervelende aandoening die het plezier van fietsen danig kan vergallen en zelfs ervoor kan zorgen dat fietsen helemaal niet meer mogelijk is. Tenminste; op een normaal fietszadel.

ISM zadels en de EasySeat zadels zijn zogenaamde neusloze zadels. Dus zadels zonder de vervelende punt. Eigenlijk zijn alle ISM zadels en EasySeat zadels geschikt voor mannen en vrouwen met lichen sclerosus. De keuze kan dus gemaakt worden op de site alsof het probleem er niet is. Oftewel:
De zadels zijn per categorie ingedeeld en de meest relevante modellen staan als eerste benoemd.


 

Zadels
voor lichen sclerosus

Toch nog even een aantal aandachtspunten:

- Alle ISM zadels hebben, ondanks dat het zogenaamde neusloze zadels zijn, toch nog iets van punt gevormd door de twee uitsteeksels.
Deze 2 punten zijn nodig om

voldoende steun te geven tijdens het fietsen.
Het pereniale gebied komt boven de uitsparing en de 'weke delen' komen
voor het zadel.

Zadel ISM lichen sclerosus
Voor velen al voldoende ontlasting. Toch kan het, naar mate de gevoeligheid hoger is, zo zijn dat er nog steeds irritatie optreed. Hoe kan dat?
Dat is dan vaak het gevolg van de kleding die gedragen wordt. Enerzijds wordt er veel met een (stugge) spijkerbroek gefietst en
de sportievelingen onder ons fietsen veelal met een fietsbroek met zeemleer.
In beide gevallen kan de kleding (lees het zeemleer) als het ware een brug vormen tussen de twee punten, maar ook een verlenging vormen van de punt. Het is dan ook raadzaam dunne en vooral soepele kleding te dragen en wellicht voor aanvang van de rit het "brugeffect" teniet te doen door de kleding wat meer ruimte te geven.
 
 
 

Waar te koop

Klik op de foto hiernaast om een overzicht te krijgen van onze verkooppunten.
Informeer wel even van te voren of ze het gewenste zadel op voorraad hebben.

 

ISM zadels, waar te koop

Een ISM zadel uitproberen?

Een ISM zadel of EasySeat uit proberen? Uiteraard gaan onze dealers hier meestal soepel mee om, informeer er naar.
Mocht het zo zijn dat u niet kan slagen ofwel dat er niemand is die voorraad heeft of zegt het binnenkort te krijgen, of dat het niet naar behoren uitgetest kan of mag worden, kijk dan verder op deze website en bestel hem online.
Zie ook
deze pagina voor meer uitleg over ons ruil en probeer beleid.